30-12-2013

 

Het zal u niet ontgaan zijn: de telecommarkt verandert. Natuurlijk zijn er nog steeds bedrijven die kiezen voor on premise telecomoplossingen en die zullen er ook altijd blijven, maar de realiteit is dat er in toenemende mate gekozen wordt voor Unified Communications (UC) en dan met name uit de cloud. Dat heeft voor u als telecompartner consequenties.

Een nieuwe manier van denken

U zult zich nog verder moeten verdiepen in de wereld van telecom software. Dat is een hele verandering en het vergt een andere manier van denken. Ook bij Mitel zien we dat bedrijven steeds vaker kiezen voor Unified Communications en in veel gevallen ook uit de cloud. Al is het maar omdat organisaties er strategisch voor kiezen om alle applicaties in de cloud te plaatsen om zo bijvoorbeeld kosten te besparen.

Dat is niet alleen nieuw voor u als telecompartner, maar ook nieuw voor ons als leverancier. Het levert nieuwe uitdagingen en hele andere concurrenten op. We zullen met elkaar moeten kijken hoe we meerwaarde kunnen bieden naast ‘software only’ - oplossingen. Alleen door goed naar onze klanten te blijven luisteren, kunnen we erachter komen hoe we die toegevoegde waarde kunnen bieden en waar veranderingen nodig zijn.

Kansen voor partners

Onze beste partners zijn ook de partners die in deze veranderingen nieuwe kansen zien. De partners die snappen dat ze door de komst van Unified Communications en cloud-oplossingen een veel breder scala oplossingen kunnen bieden aan klanten. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van UC-oplossingen in combinatie met cloud-diensten, waar bij een on premise-oplossing alleen de oplossing zelf zou zijn verkocht. Of partners die in hun verticale markt extra functionaliteit toevoegen aan onze UC-oplossingen waardoor ze meer toegevoegde waarde kunnen bieden in hun sector. Naar dit soort partners, die kennis hebben van horizontale en verticale markten en daar toegevoegde waarde weten te creëren, zijn we altijd op zoek."

Jim Davies, CTO Mitel

Deze column is gebaseerd op een video-interview met Mitel CTO, Jim Davies. Het volledige video interview met hem is te vinden op de Mitel blog: http://mitel.nl/blog/

 

Terug naar nieuws overzicht
Unified Communications