05-06-2014


Netwerkspecialist Ciena heeft onlangs verbeteringen aangekondigd in het partnerprogramma BizConnect. Het programma richt zich nu op het leveren van waarde in plaats van volume. De upgrade van Ciena’s channel programma opent nieuwe deuren voor partners die hun netwerkportfolio willen uitbreiden en onderstreept de betrokkenheid van Ciena bij het succes van zijn partners.

Een belangrijke verbetering is dat Solution Provider partners nu Ciena-branded diensten direct aan hun grootzakelijke klanten kunnen aanbieden. Hiermee maken ze nieuwe omzet mogelijk, bouwen ze aan duurzamere relaties en terugkerende inkomsten en creëren ze meer mogelijkheden met hogere marges.

MSP 

De veranderingen in BizConnect zijn ook van toepassing op Ciena’s carrier en Managed Service Provider (MSP) partners. Deze partners staan voor uitdagingen, omdat zij ondernemingen helpen hun infrastructuur te evolueren naar een cloud dienstenmodel dat zowel betrouwbaar als dynamisch schaalbaar moet zijn. Om tegemoet te komen aan deze uitdagingen, levert Ciena praktische begeleiding om winstgevender en zelfstandiger te worden; prikkels voor het genereren van new business; trainingen om de diensten van Ciena te leveren aan klanten; ondersteuning tijdens lange verkoop cycli  aldus Virginie Hollebecque (foto), hoofd van grootzakelijke en overheidsklanten in EMEA bij Ciena. "Met het verbeterde BizConnect partnerprogramma behouden onze partners toegang tot het meest innovatieve netwerkportfolio van de sector, terwijl ze daar bovenop ook branded diensten kunnen aanbieden om meer waarde te bieden aan hun zakelijke klanten.”

Basis 

De transformatie van Ciena’s partnerprogramma maakt resellers zelfstandiger, zo vindt Hollebecque. "Ons doel is om naast onze partners te werken zodat ze open, efficiënt ontworpen, geconvergeerde netwerkoplossingen kunnen bieden die voldoen aan de veranderende behoeftes van de zakelijke markt. Het verbeterde BizConnect partnerprogramma biedt een stevige basis om ons partner ecosysteem te helpen om succesvoller te worden en ons bedrijf verder te laten groeien."

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken