30-12-2013

 

Samsung toont op elektronicabeurs CES in Las Vegas de nieuwste technologische mogelijkheden van zakelijke large format displays (LFD’s), waaronder betere beeldkwaliteit van de grote schermen. ‘De nieuwe displays zijn een uitkomst voor hotels, winkels en andere ondernemingen die met haarscherpe videowalls willen opvallen’, vertelt Erik Swart (foto), Director B2B Nederland van Samsung Electronics.

Op CES introduceert Samsung een geheel nieuwe lijn van large format displays. Om de technologie te presenteren, bouwt Samsung zijn beursstand om tot meerdere virtuele omgevingen. De bezoeker maakt telkens kennis met een andere toepassing van de schermen: een videowall in een hotellobby, een vernieuwende oplossing voor hotel-TV en een megascherm met real-time informatie-updates voor in een bedrijfsruimte.

Een van de blikvangers is het Interactive White Board (IWB). Dit is een large format display met aanraakfunctie en multi-screen technologie. De schermen kan d egebruiker eenvoudig aan elkaar koppelen en beheren vanaf één PC. Met de aanraakfunctie wordt samenwerken op de schermen mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld in het onderwijs of het bedrijfsleven een oplossing zijn, aldus Swart.

Ook grote 95-inch LED LFD (model ME95C) te zien op CES. Samsung showt het 2,1 meter grote heldere beeldscherm en demonstreert hoe deze wordt toegepast tijdens vergaderingen in een grote bedrijfsruimte. Verder zijn op de elektronicabeurs presentaties van Smart View, een technologie die het mogelijk maakt om content vanaf een smartphone of tablet te bekijken op de TV in je hotelkamer.

Groeimarkt
Vanuit het bedrijfsleven groeit de vraag naar large format displays, merkt Swart op. ‘Met de nieuwe LFD-technologie van Samsung krijgen organisaties in uiteenlopende sectoren de kans zich te onderscheiden van hun concurrentie. Denk eens aan de mogelijkheden voor hotels, conferentieoorden en winkelcentra. In 2014 introduceert Samsung daarom nog meer LFD’s voor toepassing in specifieke marktsegmenten.’

Samsung heeft in de LDF-markt een wereldwijd marktaandeel van 24,6% in het derde kwartaal van 2013. Ook in de zakelijke markt voor displays – die wordt gezien als de nieuwe groeimarkt - heeft Samsung zijn positie verstevigd met een stijging in wereldwijd marktaandeel van 19% in 2012 naar 26% in 2013, aldus Swart.

Elektronicabeurs 2014 International CES vindt plaats van 7 tot en met 10 januari 2014 in Las Vegas.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware