19-12-2013

Op woensdag 18 december gaat 3FM Serious Request van start vanuit het Glazen Huis, dat dit jaar in Leeuwarden staat. Net als de vorige jaren kunnen de uitzendingen ook dit jaar weer live gevolgd worden. Cisco steunt de actie van 3FM voor het zevende achtereenvolgende jaar.

Cisco levert netwerkcomponenten voor het Glazen Huis, waaronder switches, draadloze toegangspunten en video-encoder/decoders om de beelden die van de locatie in Leeuwarden in HD-kwaliteit door te zenden naar Hilversum. Eurofiber levert de benodigde glasvezelverbinding van de locatie naar Hilversum, NPO levert de internetverbindingen en alle IT diensten; Unitedverzorgt de middelen voor HD-televisieregistratie, zowel tijdens de actieweek als tijdens de eindshow op 24 december.

De snelle dataverbinding wordt ook gebruikt voor de ondersteuning van de activiteiten van het call center, waar de telefoontjes en berichten voor 3FM Serious Request worden afgehandeld. De hoge snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding en het netwerk zorgen ervoor dat alle soorten informatie probleemloos tegelijkertijd uitgewisseld kunnen worden – van audio en video tot internet en telefonie, aldus Cisco.

Het goede doel waarvoor de DJ’s zich dit jaar tijdens de tiende editie van Serious Request opnieuw voor inzetten, is het voorkomen van de zeer hoge sterfte onder kinderen over de hele wereld. Jaarlijks sterven ruim 800.000 kinderen aan de gevolgen van diarree, dat wordt veroorzaakt door gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Ook dit jaar gaan de DJ’s in samenwerking met het Rode Kruis voor een recordbedrag. 3FM Serious Request is een gezamenlijke actie van 3FM en het Rode Kruis.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken