18-12-2013

 

De feestdagen zijn voor veel Nederlandse webshops het drukste winkelmoment van het jaar. Distributeur Zycko zag de afgelopen periode een toename in de vraag naar Riverbed-oplossingen voor WAN-optimalisatie en Application Delivery (ADC). “Online retailers willen deze maand zoveel mogelijk klanten kunnen bedienen,” zegt Frank Vianen (foto), marketingmanager van Zycko Benelux. “Met een cloud-product als Stingray ADC kunnen zij snel hun transactievolume opschalen, om later weer terug te gaan naar een lager niveau.”

Uit recent onderzoek van Riverbed Technology blijkt dat 46 procent van de bezoekers van webshops de aankoop afbreekt als de website langer dan tien seconden niet reageert. Zeker tijdens de drukke decembermaand lopen slecht presterende webwinkels hierdoor veel inkomsten mis. “Online verkopen hebben een enorme vlucht genomen,” zegt Mike Betz, EMEA Sales Director Stingray Unit van Riverbed. “Dit jaar wordt al 20 procent van de kerstinkopen via internet gedaan. Daarnaast worden webshops steeds professioneler met foto’s, video en interactieve elementen. Dat vereist een robuuste en professionele webomgeving. Stingray is een virtuele Application Delivery Controller (ADC), waarmee je e-commerce omgevingen snel softwarematig kunt aanpassen aan de winkeldrukte tijdens de feestdagen.”

User experience
Vandaag de dag zijn webshops veel meer dan online productfolders of saaie selectielijsten met productbeschrijvingen. Beeld, geluid, video, interactieve elementen en realtime productadvies zijn elementen die de consument moeten verleiden langer te winkelen en meer geld uit te geven. Het leveren van die verbeterde user experience heeft echter een enorme impact op de benodigde performance voor de onderliggende webinfrastructuur. Riverbed, speler op het gebied van WAN-optimalisatie enapplication delivery-oplossingen , levert al jaren de Stingray, een intelligente appliance die het internetverkeer van webomgevingen optimaliseert. Dit product versnelt de laadtijd van webteksten, afbeeldingen en video, waardoor de prestaties van websites ook tijdens piekmomenten op peil blijven. “Stingray biedt een hoge mate aan flexibiliteit op het gebied van application delivery,” zegt Betz. “Vroeger moest je de load balancer-appliance afstemmen op je maximale piekgedrag en dan is een dergelijke hardware oplossing voor MKB-bedrijven net iets te duur.” De Riverbed Stingray productfamilie biedt nu een oplossing die dezelfde functionaliteit biedt als een hardwarematige application delivery-controller, maar dan als gevirtualiseerd product. Dit biedt een grotere flexibiliteit, omdat je hiermee op een schaalbare manier een ADC kunt toevoegen aan de bestaande omgeving. Onderzoeksbureau Infonetics denkt dat deze stap in de virtuele richting het product veel toegankelijker maakt voor het midden- en kleinbedrijf. Betz: “Wij zien dat steeds meer bedrijven capaciteit uit de cloud gebruiken om kortstondige gebruikerspieken, zoals tijdens de kerstperiode, op te vangen. Met de Stingray ADC kan op een naadloze manier tijdelijk capaciteit worden toegevoegd aan de bestaande infrastructuur.”

Flexibiliteit
Voor webshops is december een maand van commerciële kansen, maar zeker ook van gemiste kansen. Want als zij optimaal willen profiteren van de grote winkeldrukte tijdens de feestdagen is een robuuste webinfrastructuur vereist. Met de komst van de Stingray ADC kunnen ook bedrijven in het MKB nu op een flexibele en betaalbare manier de virtuele versie van de WAN-acceleratie appliances van Riverbed inzetten om hun transactievolume te verhogen zonder terugloop van de gebruikerservaring. “Steeds meer bedrijfsmodellen verschuiven richting e-commerce,” zegt Vianen. “Het productaanbod van Zycko heeft een sterke focus op technologie waarmee flexibele, hoogpresterende en schaalbare IT-infrastructuren gebouwd kunnen worden. Riverbed-producten als de Stingray ADC passen perfect in dat plaatje en zorgen ervoor dat bedrijven van elke grootte dit soort toekomstzekere technologie kunnen gebruiken.”

 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken