16-12-2013

Het Chinese Pegatron, dat onderdelen levert aan Apple, wil voorkomen dat er minderjarigen met valse paspoorten op de werkvloer terechtkomen. Daarom wordt hun echte identiteit na via gezichtsherkenningssoftware, zo meldt Datanews.

Pegatron levert computers, lcd-tv’s, smartphones en tablets aan onder andere Apple, Dell en HP . De fabrikant wil voorkomen dat er nog meer minderjarigen aan de slag gaan in zijn fabrieken. Het bedrijf gaat gezichtsherkenningssoftware gebruiken om de officiële identiteit van prospectieve werknemers te kunnen achterhalen.

Onlangs nog kwam Pegatron negatief in het nieuws nadat een 15-jarige werknemer, die met een vals paspoort aan de slag ging, stierf aan een longontsteking die hij zou hebben opgelopen door slechte werkomstandigheden in de fabriek waar de iPhone 5C geproduceerd wordt. Uit een onderzoek van Apple en Pegatron bleek zijn dood niet aan de fabriek gerelateerd te zijn, maar hoe dan ook laaide de discussie op over het inzetten van minderjarige werkkrachten in fabrieken op. 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware