16-12-2013

 

Riverbed, dat bekend staat om zijn oplossingen voor WAN en applicatie optimalisatie, richt zich met het samenvoegen van zijn producten de groeimarkt voor remote application access & management. Riverbed noemt dit Location-independent Computing (LiC). Riverbed houdt de beschikbaarheid van applicaties hoog op een snel netwerk, aldus Carel Bak (foto), country manager van Riverbed Nederland.

Bak zei dit tijdens de Riverbed Performance Summit, dat werd gehouden in het Amstel Hotel in Amsterdam, in samenwerking met distributeur Zycko. Riverbed heeft een aantal producten waarmee het in de markt actief is en daarmee klanten bedient, zoals Bugaboo, Shell, Heineken, Vitol en Philips. De Riverbed Steelhead is een WAN optimalisatie appliance die zorgt voor genoeg bandbreedte in een IP-netwerk en een hoge applicatie beschikbaarheid zorgt tussen hoofkantoren en bijkantoren.

Stingray

Op het gebied van Application Delivery Control (APC) biedt Riverbed de Stingray oplossingen waardoor webapplicaties altijd een hoge beschikbaarheid hebben en bereikbaar voor klanten zijn. De Riverbed Granite zorgen voor een hoge LAN performance van centraal beheerde data voor gebruik van bedrijfskritische applicaties. Als een soort virtuele server koppelt Granite de opslag los van de server duizenden kilometers verderop en kan er worden gewerkt alsof de gegevens op de lokale server stonden – zonder behoefte aan extra, apparatuur of bandbreedte.

Location-independent Computing (LiC)

Riverbed biedt voor Network Performance Management (NMP) en service management zijn Cascade producten. Voor Application Performance Management (APM) biedt Riverbed OPNET. Nu biedt Riverbed de NPM en APM oplossingen gecombineerd aan als een Location-independent Computing (LiC) platform voor de Application Performance Infrastructure markt. Volgens Riverbed groeit deze markt jaarlijkse met 5 procent en is het goed voor 11 miljard dollar omzet. Dat komt omdat er steeds meer cloud applicaties door organisaties in gebruik worden genomen, zoals Office 365. Dat vraagt om een hoge performance waar Riverbed met zijn oplossingen op inspeelt, aldus Raj Mallempati, vice president product marketing bij Riverbed. “Data en applicaties zijn de ‘key assets’ van een organisatie, zoals een saas-applicatie als Office 365. Riverbed zet Office 365 op de best optimale locatie. Hierdoor krijgen werknemers een betere user-experience en kunnen organisaties meer productief werken. Riverbed levert hiervoor Steelhead appliances dat bandbreedte gebruik bespaart en dus kosten. Office 365 wordt dan 33 keer zo snel geleverd tegen 97 procent minder bandbreedte.”

YouTube

Bij de verkoop van de Riverbed oplossingen is een grote rol weggelegd voor partners, aldus Mallempati, aldus Bak. “Veel organisaties hebben datacenters die als eilanden fungeren. Ze werken vaak met een hybride infrastructuur, met verschillende soorten applicaties in public, private en hybride cloud. Riverbed partners bieden organisaties meer grip op performance van on-premise en cloud bedrijfsapplicaties die op de snelst beschikbare netwerk zet. YouTube en Facebook zet je dan op ander netwerk.”

API

Channel partners kunnen met Riverbed cloud services bieden en datacenters consolideren waarmee klanten kosten kunnen besparen en een betere applicatiebeschikbaarheid krijgen. Riverbed heeft open api’s zodat alle oplossingen goed werken met producten van bijvoorbeeld EMC, NetApp, Tintri, VMware, Microsoft, Amazon Web Services (AWS) en Windows Azure.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken
Netwerken